DURBUY HET KLEINSTE STADJE IN SLAAPMODUS

Durbuy is een stadje in de Provincie Luxemburg en ligt in de Ardennen zowel in de Condroz als in de Famenne. Het is het kleinste stadje ter wereld met slechts 50 inwoners in het oude centrum(info Google) ik ben er al verschillende keren geweest maar nu kon ik er bijna geen foto’s maken.

Zicht op kasteel van Durbuy

Heeft het wat met overstromingen of corona te maken, weet het niet maar het was er doods. Alle straatjes lagen vol rommel, geen gezelligheid, geen drukte. kerstmaterialen, tafels, stoelen op een hoop. Nu moet je niet naar Durbuy trekken het is er een rommeltje van allerlei dingen die in de straten liggen en er niet thuis horen. Bijna alles is gesloten zelfs de enige betaalautomaat werkte niet en men verwees je naar dorp 7 km verder die ook niet bleek te werken.

Dit was zo wat het enige straatje waar men gewoon door kon wandelen en wat het middeleeuwse uitzicht mooi aantoonde.

Dan maar op zoek naar enkele leuke foto’s want alle bezienswaardigheden waren gesloten behalve enkele restaurants met naam.

Op kleine foto’s klikken om te vergroten

Gelukkig waren er kunstwerken

De heel bekende rotsformatie met niet werkende fonteinen en een rietveld. De Falize of Homalus rots is een natuurfenomeen.De rots is meer dan300 miljoen jaar oud en meteen het hoogste punt van het stadje. Ze is Anticlinaal dat wil zeggen dat ze gevormd werd in omgekeerde U vorm.De kalklagen werden onder hoge druk omhoog geduwd en dat kan men hen goed waarnemen vanop afstand

Durbuy is een oud Keltisch samengesteld woord ,dat betekent “de woning van de vesting”

Toen we terug naar de camping reden kregen we nog een kleurrijke zonsondergang te zien.

Bedankt voor jullie bezoek en tot gauw.

50 gedachten over “DURBUY HET KLEINSTE STADJE IN SLAAPMODUS

 1. Och wat erg, dat dat prachtige middeleeuwse stadje nog steeds niet opgeruimd is geraakt. Maar ik las en zag het al vaker.. de Ourthe lag in de herfst vorig jaar ook nog vol troep. Blijkbaar wordt er niet echt haastwerk gemaakt van die opruim- en schoonmaakwerkzaamheden.. de Belgische overheden stoppen er misschien te weinig geld in..? De mensen van de camping in Sy konden ook voorlopig slechts kleinere dingen doen, van het geld dat middels een crowdfunding is opgehaald.. de verzekering maakt ook helemaal geen haast..! Nog een geluk dat het tot dusver een vrij zachte winter is, anders kon het sanitairgebouw ook al afgeschreven worden.. zóveel vocht in die muren, de tegeltjes zouden eraf vriezen..!
  Gelukkig staat de kunst er in ieder geval nog ja.. had je nog wát te zien.. en te tonen. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Durbuy, ik ben er vaak geweest in het verleden, zelfs met mijn ouders. Er is daar een straat die heet rue Jean de la Bohème, ik heb mijn vader onder het naambordje gezet en er een foto van genomen. Hij heet namelijk Jan van Bohemen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat erg dat die rommel nog altijd niet is opgeruimd. Ik zag pas een programma op tv daarover, vreselijk voor die mensen. Toch nog mooie foto’s gemaakt gelukkig

  Geliked door 1 persoon

 4. O wat jammer dat je Durbuy op die manier moest zien. Ik heb er in elk geval mooie herinneringen aan toe we het bezochten . We waren op vakantie in Nadrin met de kleinkinderen in een vakantiewoning van vrienden ( Niet Nandrin) en maakten uitstappen in de omgeving en zagen toen ook de Dolmen van Wéris.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s