Op de heide blaast de wind al mijn zorgen weg(deel 2)

Op een grijze dag als gisteren is op de heide toch nog veel meer te zien dat men verwacht. Een paar jaar geleden trof ik daar winterjuffers aan en dat is geen verhaaltje want die bestaan echt. Nu heb ik ze spijtig genoeg niet gezien.

Deze mosjes hebben een erg plezante naam” gewoon pluisdraadmos”

In deze boomstam zitten heel veel gaatjes sommige zijn afgedekt daar zitten insecten in die er overwinteren. Meestal zijn het wilde bijen. De natuur mag je niet verstoren want dat vraagt te grote inspanning van de insecten, dus niet verstoren aub.

Open rendiermos veel gebruikt bij bloemenschikken.Ik zie soms mensen hele plekken plukken en mee nemen. Op de Kesselse heide mag je geen heide,paddenstoelen of mossen plukken

Misschien vraag je wel af wat ik wil tonen. Het is een overwinteringsplek van een insect .Let er maar eens op als je op wandel gaat. Je kan ze nu op verschillende plekken spotten. Ze hangen met een draadje aan takken. Er zar een vliesvleugelig insect in

Dit is het 2 de vennetje op de Kesselse heide

Klikken op kleine foto’s om te vergroten en verdergaan met >

Bedankt voor jullie bezoek en reacties en tot gauw.

30 gedachten over “Op de heide blaast de wind al mijn zorgen weg(deel 2)

    1. Eens dat je het al eens gezien hebt, let je er meer op en zie je ze plots veel meer. Als het niet nog winter was had ik het coconnetje een beetje geopend en zouden jullie het beestje dat er in zat veel beter kunnen bekijken maar als ik dat nu zou doen, zou dat verstoring zijn en zou het diertje het niet overleven. Dus afblijven. Het soort coconnetje was slechts 0,5 cm groot.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s