Duizenden lichtjes op Gentse lichtfestival

Het Gentse lichtfestival bestaat 10 jaar en men kon nu de vijfde editie gaan bewonderen.. Er werden speciaal voor dit jubileum vier publiekslievelingen uit vorige edities opnieuw getoond. Ook dit jaar weer werk van lokale en internationale kunstenaars en het was verbluffend mooi.

Je kon 36 plekken ontdekken langs een 7,2 km lang parcours.

Je kijkt hier nu naar”La cattedrale di Luce “te vinden in het Prinsenhof. Het is één van de toppers van lichtfestival van 2012. De lichtkathedraal van de Cagna bracht me echt in vervoering

Op kleine fotootjes klikken om te vergroten

Er was veel volk maar alles liep gedisiplineerd. Iedereen droeg mondmaskers en langs parcours stonden mensen die dit controleerden.. Er kon vertrokken worden op verschillende punten en men mocht maar in 1 richting lopen. Werd het op een bepaald punt te druk dan werd je afgeleid naar andere realisatie

Bedankt voor jullie bezoek en reactie. Morgen nog meer

56 gedachten over “Duizenden lichtjes op Gentse lichtfestival

  1. Het gaat alle drie jaar door. Ben iedere keer al geweest. Ga niet op restaurant, cinema of muziekfestival. Dit wilde ik niet missen en het was buiten te doen. Heb verleden week mijn derde extra inenting voor corona gekregen. De derde keer pfizer. Maar blijf verder heel voorzichtig hoor

   Geliked door 1 persoon

  1. Daar zit oneindig veel werk in maar ook voor de stad komt er enorm veel bij kijken
   aan beveiliging, controle enz. Vier dagen een stad afsluiten van verkeer is geen lachertje.Vier dagen is echt een huzarenstuk.Morgen nog meer over dit prachtspektakel.

   Like

 1. Prachtig om te zien al heb ik het niet aangedurfd vanwege “te druk”, zeker nu weer. Gelukkig scheen alles op een redelijk veilige manier te verlopen in tegenstelling tot wat de media ons vertelde. Bedankt voor het delen, zo genoten we toch ook een beetje van dit spectakel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was zeker de moeite .Het was allemaal buiten .Je kon op verschillende plekken beginnen en mondmaskers moesten buiten ook aan. Had hotel weg van parcours gekozen voor rust ’s nachts en minderdrukte rond hotel. Het was prachtig, vooral ook de lancering van een raket en de brand in de kerktoren.

   Like

  1. Vele dingen werden geprojecteerd op gebouwen en bomen en gaven je een echt wauw gevoel. Water dat vloeide, een wolk vol lichtjes waarin je lampjes kon aan-of uitdoen door te trekken aan touwtje.

   Like

 2. Dit is echt fantastisch. Zo heb ik het in het echt nog niet eerder gezien. heel wat mooier dan de kerstversiering in de binnenstad. Die ziet er opeens wel heel bleekjes en armoedig uit. Bovendien ook nog een prachtige foto’s. Ook dit is een kunst die lang niet iedereen weet te benaderen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik kan je wel begrijpen hoor. Ik ga niet op café,naar film,restaurant of waar ook. Ik ben al elke keer naar het lichtfestival gaan kijken en wilde het niet missen en vermits het buiten was en mondmaskers aan moesten ben ik er naar toe gegaan en zelf heel voorzichtig geweest .Ik heb vorige week ook mijn derde corona inenting al gehad. Al was er wel een hoop volk. Ik heb me niet onveilig gevoeld en er echt van genoten.

   Like

 3. ik heb ook lang getwijfeld maar had hotel geboekt en ben toch gegaan. Er was inderdaad veel volk maar er werd gecontroleerd op mondmaskers en op plekken waar het eenrichtingsverkeer niet vlot liep werd men afgeleid naar een andere attractie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s