Ardennen foto’s.

Nog wat beelden uit de Ardennen. Terwijl het hier de ganse dag regende hadden we daar een zonnige dag.

Hier de laatste Ardennen beelden

Bedankt voor jullie bezoek en reacties en fijn weekend

38 gedachten over “Ardennen foto’s.

    1. Dat is zeker genieten. Het is geen wildpark zoals anderen. Je kan er wandelen over 6km want domein is ontzettend groot. Het bestaat sinds 1970 en is opgericht om toerisme en natuurbehoud aan elkaar te linken. Het park doet ook mee met tal van programma’s voor her-introductie van bedreigde dieren en voor meer biodiversiteit .Je kan er 250 hectare puur natuur in het hart van het UNESCO Geopark Famenne en Ardennen bezoeken. Tijgers, apen zeebra’s moet je er niet zoeken. Op verschillende plekken van het immens groot landschap vindt men wel de Europese Big Five: de bison, de wolf, de bruine beer en de veelvraat. Herten en everzwijnen lopen er vrij rond in bossen en in valleien afgeschermd van wandelaars door wildroosters. Je weet dus niet op voorhand wat je allemaal zal tegenkomen want de dieren zitten niet in kooien maar in uitgestrekte domeinen.

      Like

  1. Ik had er geen idee van dat er een berenbos is in de Ardennen. Ze hebben daar wel een goed leven lijkt mij. Mooi initiatief dat wildpark. Veel beter dan een dierentuin.

    Geliked door 2 people

    1. Het gaat over een wandeling van 6km in de vallei en op de toppen. De beren zijn er nog niet zolang. Ze hebben een prachtig domein met bos en zwembad. Het is er heerlijk wandelen. Wie niet goed te been is wordt rondgereden in een open trammetje waar op veel plekken gestopt wordt en uitleg gegeven Dat trammetje rijdt ook in de boven gelegen bossen.de rit duurt wel wat want het domein zelfs is oneindig groot. Je moet wel online reserveren door na-maatregels van Corona. Staat sinds 1970 onder toezicht van UNESCO Global Geopark Famenne-Ardennen

      Like

Plaats een reactie