Beschermd erfgoed met een strikje om

Ik was dus een kort dagje in Oostende waar ik genoot van erkende panden erfgoed op de zeedijk. De Villa’s Yvonne en Simonne en villa Maritza. . De charme van de villa’s die er afstraalt tussen een warboel van appartementen opgetrokken in verschillende bouwstijlen op de dijk.

Villa Maritza beschermd erfgoed (1885)op de de Zeedijk van Oostende. Werk van de architect Antoine du Jardin(1841-1933 )

Volledig gerenoveerd. Hij was één van de meest markante architecten uit de Oostendse Belle époque en was medestichter van “Cercle des Beaux-Arts d’Ostende

Bekijk het kunstige smeedwerk op de deur maar eens

Villa Simone en Yvonne(1887-1888) 2 naast elkaar gelegen villa’s.Heb alleen Villa Simonne gefotografeerd want voor Villa Yvonne stond momenteel heel veel rommelig materiaal gestouwd. Antoine Dujardin wordt beschouwd als de architect van de luxe villa’s en zijn mooiste en rijkste villa’s stonden op de Zeedijk in Oostende.Villa Simonne en Yvonne naast elkaar gelegen en bijna identiek zijn restanten van Zeedijk architectuur uit de Belle époque.

De architect bouwde villa’s niet in één stijl ,maar verwerkte elementen uit Duitse ,Italiaanse en Vlaams Renaissance tot een eigen bouwkundige stijl.

Bedankt voor bezoek aan mijn blog en reacties . Geniet nog van deze mooie dag.

36 gedachten over “Beschermd erfgoed met een strikje om

  1. Men kan dat niet begrijpen .Op de Grote markt in Lier tussen al die mooie gevels is enkele jaren een gedrocht van een appartement neergepoot .Heb nooit begrepen dat men daarvoor toelating heeft gegeven.

   Like

  1. Er hebben daar een paar villa’s gestaan gebouwd door de zelfde architect. De anderen zijn verdwenen. Gelukkig is deze villa gerenoveerd, alleen begrijp ik niet dat ze zulke lelijke appartementen er hebben mogen naast bouwen

   Like

 1. Schitterend hè.. dat was nog es bouwkunst..! die hele boulevard had met zulke pareltjes vol moeten staan.. wauw, dat was wat geweest dan! Maar we moeten maar blij zijn dat déze er nog staan denk ik..! 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. gelukkig zijn er nog een paar van die prachtige villa’s behouden. Als je daar wandelt zie je de mensen er allemaal naar kijken. Toch jammer dat de rest is verdwenen om plaats te maken voor die betonblokken . In veel van die appartementsgebouwen blijven de bewoners er niet lang…veel te koud in de winter is de meest gehoord klacht.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s