Wiegend in de wind

Duizenden klaprozen, poppy’s of papavers beroeren elke dag mensen door hun schoonheid.

Je ziet ze zo wat overal langs bermen, op braakliggende grond, in weiden en tuinen met hun lichte of donkere gekrulde soms doorschijnende bloemblaadjes .Sommige omlijnd met wit boordje Meestal met een zwart hartje maar er zijn er ook met gele meeldraden. In rood, roos, wit of geel en ook wel eens met dubbel geplooid rokje ,ze lijken dan een tu-tu te dragen maar altijd je aandacht trekkend van knop tot bloem en zelfs de zaaddoosjes zijn opvallend.

Ze zien er frêle uit maar dat is maar uiterlijke schijn. Hun zwarte hartjes kerende naar de zon. Deze kleine dingen maken me intens gelukkig.

Klaproos zaadjes ontkiemen als ze lang in het donker gelegen hebben. Ze zijn het symbool van het leven. In een klaproos vinden we verdriet(oorlog) en vreugde. Ze is meestal bloedrood en broos .Je moet klaprozen niet met je handen geven .Laat ze staan en geef ze met je hart zodat ze verder kunnen bloeien

Ze wiegen op het ritme van de wind ondersteund door een zoemconcert van bijen.. Ik kijk naar dat geweldig ballet en zet me even in het gras om te genieten van dit unieke moment en geef ze de aandacht die ze verdienen.

Na heel wat computerproblemen eindelijk terug online.

Bedankt voor jullie bezoek. Altijd welkom

Auteur: natuurfreak3

Ik hou ontzettend van wandelen en natuur opsnuiven,mijn fototoestel is mijn bestje maatje.Ik trek er veel op uit om te kamperen of verdwijn voor uren in mijn tuin

38 gedachten over “Wiegend in de wind”

 1. Holala Marylou hoe mooi en meacholisch weet jij deze veldbloemen in een schitterend palet van kleuren te beschilderen met woord en poëzie 🌷👌 Een plezier om te lezen en te zien.

  Gelukkig zijn de problemen nu opgelost met je computer 😮

  Groetjes 🙋‍♂️

  Geliked door 1 persoon

  1. Buiten in de natuur mis ik enorm.. Hopelijk kan ik binnenkort terug op pad. Alles duurt zolang. Zaterdag naar kliniek, dinsdag naar dokter en eerste afspraak bij specialist eerst eind augustus. Het gaat veel te traag voor mij. Onder tussen zit je alleen thuis en kan wat lezen en op de computer werken maar korte momenten en dat is niet gezond voor een buitenmens als ik.

   Geliked door 1 persoon

 2. prachtig de klaprozen, en zelfs in twee kleuren, ja daar wordt je vrolijk van
  maar van computerproblemen heb ik schrik, gelukkig kon je zelf het probleem oplossen
  kon dat maar met je gezondheid, goede moed

  Geliked door 1 persoon

 3. Al deze klaprozen heb ik gefotografeerd in die immense bloemenzee in Wortel Computerproblemen vind ik ook verschrikkelijk. Gelukkig kreeg ik het de tweede dag in orde want begon al te vrezen dat ik het niet klaar zou krijgen. Met de gezondheid gaat het op en af. Veel pijn en soms even een paar uurtjes weg maar nooit zonder pijn. Morgen naar ziekenhuis en eind augustus kan ik eerst na afspraak op consultatie bij bekende rug specialist. Weet ook dat er denkelijk maar 2 paden zullen open blijven volgens huisdokter.. Inspuitingen of operatie .Heb verleden jaar een kleine hersenbloeding gehad nadat er iets geraakt werd .Dus afwachten. Hoop dat er toch ergens nog een andere mogelijkheid is.?

  Like

 4. mogge Marylou
  ja dat was een mooi ritje , door een prachtige omgeving , ben blij dat de foto’s er een aardig beeld van geven
  ja als je die pyramide beklimt heb je een mooi uitzicht op de omgeving
  dank voor de fijne reactie

  Like

 5. Eindelijk een witte klaproos (white poppy). Sinds 1933 staat de witte klaproos symbool voor vrede, nooit meer oorlog. De Anzac dragen ze dikwijls samen met de rode ter gelegenheid van Remembrance Day.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s