Modern Nieuwpoort

Het heeft een futuristisch tramstation,lichtgevende en dansende fonteinen,een ramblas die bad en stad verbindt,breedste strand en grootste jachthaven,beschermde oorlogsite en veel monumenten en ook natuurreservaten .Nieuwpoort is heel gevarieerd.

Een super modern en futuristisch tramstation.

Het was er vrij rustig en veilig verblijven

Op het plein lichtgevende en dansende fonteinen op zaterdagavond,een kleurrijk waterballet op muziek dat varieert van film-tot klassieke muziek.

Op hete dagen ook verfrissing biedt aan honden en hun baasjes,aan kinderen en verfrissing zoekende fietsers

Met grootste jachthaven voor dure zeilboten,luxueuze jachten en kleurrijke vissersboten groot of klein

 De Nieuwpoortbank Boei was een drijvende westboei van het kardinale betonningsstelsel.Tot begin jaren 90 dreef de boei  boven  de zuidwestelijke rand van de Nieuwpoortbank  om aan te  geven dat de bank langs de westelijke kant van de boei moest voorbij gevaren worden om in bevaarbaar water te blijven.Kleur zwart-geel die ’s nachts elke 10 seconden een snel flikkerend licht gaf.De totale lengte was 17,8m.Het gewicht met steen en ketting 2.750kg.Het gewicht van de boei 10.000 kg..

Auteur: natuurfreak3

Ik hou ontzettend van wandelen en natuur opsnuiven,mijn fototoestel is mijn bestje maatje.Ik trek er veel op uit om te kamperen of verdwijn voor uren in mijn tuin

27 gedachten over “Modern Nieuwpoort”

  1. Ik denk dat er een nieuwe ligt maar was maar 4 dagen aan zee en deed heel wat, maar kon niet alles doen.Zal dus voor de volgende keer zijn.Maar zag vanuit Westende ’s avonds wel knipperend flitsen vanuit Nieuwpoort dus denk dat er aan de Nieuwpoort bank wel een nieuwe zal geplaatst zijn.

   Geliked door 1 persoon

 1. Kleurrijke dansende fonteinen,verschillend in hoogte bewegend elke zaterdagavond op muziek.
  De muziek voor dit waterballet varieert van filmmuziek over klassieke muziek, tot rock en pop. De voorstelling duurt telkens een half uur en is gratis bij te wonen. De medewerkers van de technische dienst van de stad zorgen ervoor dat de fonteinen en de muziek perfect harmoniëren.

  Like

 2. Die dansende fonteinen zijn geweldig. In mijn woonplaats hebben ze die weer weggehaald bij een renovatie van het marktplein. Heel jammer vind ik dat. Voor kinderen waren die fonteinen een uitdagende plek.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s