Kunst langs de zee.

Op mijn wandelingen kwam ik van Nieuwpoort tot Middelkerke enkele kunstwerken tegen.Ik laat er u mee van genieten.

“Le vent souffle où il veut”van kunstenaar Daniel Buren.

 

De kunstenaar wilde voor Beaufort een kunstwerk maken dat de illusie van een bos zou wekken.In plaats van bomen te plaatsen verschenen er honderd vlaggenmasten met windhanen in verschillende kleuren.Het kunstwerk staat aan de Koninklijke Jachtclub in Nieuwpoort.

<

Kunstenaar Freddy Cappon maakte een beeld voor één van de avontuurlijkste ontdekkingsreizigers van deze tijd ,de 48 jarige Dixie Dansercoer .Hij trok in 1997 met Alain Hubert over de Zuidpool om in 99 dagen meer dan 3.900 kilometer af te leggen.Hij is ereburger van zijn geboortestad Nieuwpoort.

Het navigator monument van kunstenaar Simon Dijbroekmöller is gebaseerd op het logo van Nescape navigator.De voormalige zoekmachine verloor in de jaren 90 zijn leidende positie op internet aan microsoft explorer. Het beeldhouwwerk werd tegen de achtergrond van de Noordzee geplaatst waar fysieke kabels van het internet net onder het wateroppervlak liggen.Kunstwerk staat op strand Westende

“I can hear it” bestaat uit 2 hoorns gericht naar de zee.Op de bank voor de hoorn zit een vrouw die haar oor te luisteren legt.Je kan naast haar plaats nemen om aan de tweede hoorn te luisteren.De installatie leunt door talloze details(kleding vrouw en bouten van de hoorns) aan bij de “Art Nouveau stijl”het werd gecreëerd door Ivars Drulle.

Wat verder staat een kunstwerk van kunstenaar Nick Ervinck dat te zien was in Beaufort4 en werd aangekocht door de gemeente Middelkerke

De artistieke installatie is 8 m hoog en refereert naar opspattende golven en is te zien aan strand zeedijk ter hoogte van Grand hotel Bellevue in Westende bad.

Caterpillar 5 bis is de naam van het kunstwerk van de hand van Wim Delvoye. Het kunstwerk dat er nu staat is niet het originele werk van Beaufort 2003 .Het originele verhuisde dat jaar naar Grand Zero in New York.

Dit werk staat er van 2004 en wordt gekenmerkt door een vreemde spanning door het samenbrengen van 2 werelden die niets met elkaar gemeen hebben.Namelijk de moderne tijd door rupsbandtractor en de middeleeuwse wereld opgeroepen door de decoratie van patronen uit Gotische kerken.

Op het strand in Middelkerke staan 2 opvallende , grote,gele sculpturen: een krab en vogel, dat zijn grote vuilnisbakken waar je niet kan naast kijken.

Morgen krijgen jullie een hele reeks van de kleurrijke zonsondergang te bekijken.

29 gedachten over “Kunst langs de zee.

 1. mogge Marylou
  mooie kunstwerken , waar je niet omheen kunt , als je daar wandelt , wordt je door hen aangetrokken
  persoonlijk vind ik de Catterpillar het mooist , en een eer voor de kunstenaar dat New York het wilde hebben
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 2. knappe werken zijn dat Marylou

  de laatste Beaufort – organisatie viel me wel erg tegen, mooie kunst kost geld en in tijden van besparing was dit er aan te merken

  Caterpillar 5 heeft in deze reeks mijn voorkeur

  groeten

  Geliked door 1 persoon

  1. Er speelden ook veel kinderen want men kon overal inklimmen.Ik vond het vrij gevaarlijk want er waren ook veel scherpe punten aan en roestige voorwerpen zijn niet ongevaarlijk als je een kwetsuur moest oplopen,daarbij stond het kunstwerk op stenen en was vrij hoog

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s